06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Massage voor mensen met kanker, chronische ziekten en pijnpatiënten.

Aandacht en ontmoeting voor de mens achter de ziekte.

Een diagnose… Een enorme knal… De wereld staat te schudden en de grond zakt onder je voeten vandaan en je ervaart waarschijnlijk veel stress. Diagnose-stress en spanning voor wat er allemaal op je af gaat komen.

In een periode waar je emoties in een achtbaan zitten, de adrenaline overuren draait én je ook een hoop medische onderzoeken en behandelingen moet ondergaan, is er geen sprake meer van balans en welbevinden. Mentaal en lichamelijk krijgt je heel wat te verduren en is het nodig om het lichaam weer in balans te brengen.

Specifieke zorg-massage is een waardevolle manier om zieke personen (zowel kinderen als volwassenen) lichamelijk, psychisch en emotioneel bij te staan. Deze massage harmoniseert en bevordert het algeheel welbevinden en werkt stress-reducerend. Door het opheffen van spanning in het lichaam komt een ontspanning op gevoelsniveau tot stand. Gevoelens als angst, stress maar ook welbehagen en blijheid, werken in op de hormoonhuishouding. Ze beïnvloeden de hormonale samenstelling van het bloed en daarmee de fysiologische processen, het immuunsysteem en de groei. Massage draagt bij aan herstel en om een periode van ziekte beter te kunnen doorstaan. Het is tevens een manier om op een warme manier aandacht te geven en de behandelende persoon vertrouwen en een gevoel van eigenwaarde te schenken.

Ziekte en behandelingen gaan vaak gepaard met veranderingen van het lichaam. Dat kan, naast de zorgen over de ziekte en alle bijkomende gevolgen, een extra bron van verdriet zijn. Voor het zelfvertrouwen en acceptatie speelt het een belangrijke rol om juist in deze periode extra zachte aandacht aan het lichaam te geven.

Ik ben gediplomeerd massage-therapeut bij kanker en chronisch zieken.

Om de herbalancerings-massages te mogen geven heb ik mij uitgebreid geschoold. Omdat deze vorm van massage in België een steeds prominentere rol aan het innemen is binnen de oncologische centra aldaar heb ik mijn opleiding en stages dan ook in België gevolgd en ben geaccrediteerd lid van de Belgische Massage Federatie (www.bmf.be). Daarnaast volgen de opleidingsinstituten de internationale richtlijnen van de Society for Oncology in de VS.

De specifieke massage techniek die bij zieke zorgvragers wordt gegeven is veilig en verantwoord en kan toegepast worden bij elke ziekte en in alle fasen van het ziekteproces (ook tijdens chemo en/of bestralingen). Verder kan deze massagevorm toegepast worden als na-zorg en in de palliatieve en laatste levensfase. Het is geen standaardbehandeling en zal steeds op de zorgvragers afgestemd worden. 

 

Ben je zelf ernstig ziek en wil je graag weten wat ik voor jou kan betekenen ? Of heb je iemand in je omgeving die ernstig of terminaal ziek is, en gun je diegene een moment van ontspanning en liefdevolle aandacht?

Je kunt altijd telefonisch contact met mij opnemen of een mailtje sturen wanneer je meer informatie wilt. Ik geef je graag antwoord op je vragen.