06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Jij en Jouw Kind

Je wil als moeder of vader je kind het allerbeste geven. Vanuit de beste intenties. Vaak op dezelfde manier, vanuit hetzelfde klimaat zoals je dat als kind hebt ervaren.

Het kan zijn dat je wel als kind vastgehouden werd, maar niet gekoesterd. Dat je als kind wel verzorging kreeg, maar geen liefde. Dat je ouders wel naar je
luisterden, maar ze jou niet hoorden. De liefdevolle, emotionele verbinding
tussen jou als kind en je ouders was er niet. Juist in deze liefdevolle, emotionele verbinding, in deze verbindende energie, ligt de basis om je als kind veilig, geborgen, gehoord en gezien te voelen.

Een emotioneel voedende verbinding, een voedend contact op emotioneel niveau is essentieel om als kind vol zelfvertrouwen en zich geliefd voelend op te groeien. Je kunt als kind het gevoel hebben gehad dat je niks te kort kwam, maar het gevoel van het ontbreken van liefde en aandacht voelde je intuїtief wel aan. Je kunt dit als een gevoel van eenzaamheid en afwijzing hebben ervaren en de kans is groot dat je deze gevoelens in je volwassen leven bent blijven meedragen.

Door jouw eigen ervaringen heb je het gevoel van eenzaamheid en afwijzing, jouw pijn, diep weggestopt in het onderbewuste. Dat heeft gezorgd voor een
blokkade, een blokkade om te voelen. Een blokkade om zowel pijn als liefde te
voelen.

Vaak uit deze blokkade zich in weerstand om aangeraakt te worden. Juist door deze weerstand aan te gaan, leer je om jezelf weer te openen. Te openen voor het ontvangen en geven van liefde. Te openen om jouw eigen blokkade te helen.

Jouw Kind

Jouw kind is de meest perfecte spiegel van het kind dat jij ooit was. Toch deed
je afstand van dit kind in jou. En werd je de volwassene die je nu bent. Door je
eigen kind(eren) kun je het kind in jezelf herontdekken. Een probleem uit het
leven van je kind is vaak gelinkt aan een onbewust probleem uit jouw eigen leven. Een kind laat onbelemmerd zien wat volwassenen hebben leren verbergen.

 

Hooggevoelig

Wanneer je een hooggevoelig kind krijgt, is dit met een hogere bedoeling. De rol van het kind is de rol van ‘versterker’. Door het verhoogde bewustzijn van jouw hooggevoelige kind, brengt het bij jou als ouder pijnlijke gevoelens uit het onderbewuste naar de oppervlakte.

Jouw weggestopte pijnlijke gevoelens worden door jouw kind getriggerd en voelbaar. Jouw kind is zich hiervan niet bewust maar voelt wel duidelijk jouw irritatie. Je vindt daardoor jouw kind een lastpak.

Een kind wil lief gevonden worden, wil gekoesterd worden. Het zal alles in het werk stellen om deze liefde te kunnen ontvangen.
Een kind kan dat uiten in please-gedrag, gedrag dat als negatief wordt beschouwd, zich afsluiten en moeilijk met andere kinderen omgaan.

Ook kan dat worden geuit in fysieke klachten zoals buikpijn, hoofdpijn, eczeem, oorpijn, slecht slapen, klachten in het keel- en spraakgebied.
In elk gedrag of klacht zit de roep om liefde en aandacht, om gehoord en gezien te worden
.

Een kind kan of wil soms niet vertellen wat er allemaal in zijn lichaam, in zijn
gedachten aan de hand is. Mijn behandeling bij kinderen zorgt ervoor dat ze zich rustiger voelen, minder angstig en dat ze beter slapen. Opgekropte gevoelens die als energie vastzitten, worden losgemaakt waardoor het lichaam ontspannen wordt. Door contact op de huid krijgt het kind meer lichaamsbewustzijn.

Het kind leert te herkennen wanneer het overprikkeld raakt en leert ervaren hoe het is om ontspannen te zijn. Door de behandeling zijn ze beter geaard. Dit zorgt voor meer zelfvertrouwen, een betere concentratie en een betere algehele ontwikkeling. Ze leren door het huidcontact wat hun eigen grenzen zijn en zo ook wat de grenzen van anderen zijn.  

Omdat een kind vaak de spiegel voor een van de ouders is, is het aan te raden om ook jou als ouder te behandelen. Je bewust te worden van jouw eigen blokkades als ouder en deze te helen, zorgt voor een positieve verandering in de interactie tussen jou en jouw kind. Jullie zullen elkaar beter gaan begrijpen en voelen elkaar gehoord en gezien.

De energie van liefde geven en ontvangen wordt een stromende energie. Een stromende energie voor een waardevolle, liefdevolle emotionele verbinding die zo belangrijk is in de ouder-kindrelatie en in iedere andere relatie.

Meer informatie

Wil je graag jouw kind helpen om in zijn/haar kracht te staan en zijn/haar ontwikkeling te bevorderen? Hoe zou het zijn om jouw kind veel te zien lachen, stralen, groeien en bloeien en zich op elk gebied goed te kunnen ontplooien? Wil je jouw kind graag wat meer aandacht geven zodat het de beste vriendjes met zichzelf wordt? Hoe zou het voor jouw kind zijn wanneer het zijn/haar eigen emoties goed kan begrijpen en er beter mee om kan gaan?

Wil je meer weten wat een behandeling voor jouw kind kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op.

E-mail : info@ireneweijers.nl
Telefoon: 06 -42 86 44 86