06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Ben jij zorg- en/of hulpverlener? Werk jij met andere mensen? Of werk je met kwetsbaardere doelgroepen?  Ben jij je er bewust van wat jouw energie met een ander doet? Welke invloed en impact dat op een ander heeft?  Wanneer je met andere mensen ‘werkt’ is het goed te weten wat jouw energie met een ander doet.

Jouw energie die zich vertaalt in woorden, aanrakingen, gedrag,  reacties en non-verbale communicatie. Dit komt allemaal bij een ander ‘binnen’.

Wanneer je werkt als hulpverlener, zorgverlener maar ook een ander beroep waarbij je mensen fysiek aanraakt, is het uit respect voor de ander dat je je verantwoordelijkheid neemt om te zorgen dat je ‘goed in je vel zit’. Je kunt een ander pas helpen en helen wanneer je zelf geheeld bent. Dit is een continu proces waarbij je frequent dient te zorgen om alle ‘negatieve energie’ die vanuit je binnenwereld en je buitenwereld invloed  op jou heeft, zult moeten verwijderen. Heb jij als hulp- en zorgverlener innerlijke struggels,  gedoe thuis of op je werk, dan is dit voelbaar voor  een ander.

Prettige of onprettige energie wordt door een ander gevoeld. Voel jij je prettig dan zijn jouw woorden prettig. Dan is ook jouw houding prettig en zijn je aanrakingen zacht en liefdevol. Dan is je hele uitstraling een fijne, zachte energie. Je energie wordt gevoed en geleid door de ‘feel-good’ hormonen oxytocine en serotonine.

Zit je niet lekker ‘in je vel’ dan zal de energie die je uitstraalt hard en afstandelijk zijn. Woorden zullen vaak kwetsend zijn. Reacties zullen vanuit frustratie, prikkelbaarheid, irritatie, macht, dominantie, jaloezie,  manipulatie geuit worden. Er is weinig compassie en begrip voor een ander.  Je energie wordt gevoed en geleid door de stresshormonen adrenaline en cortisol wat van grote invloed is op het zenuw- en hormoonstelsel. Ik hoor wel eens dat mensen ‘zielsgelukkig’ zijn maar hun woorden en gedrag laten iets heel anders zien. Word je hier bewust van!

Maar niet alleen in de hulp- en zorgverlening is dit van groot belang. Ook voor jezelf in je privé-leven, je sociale contacten en werkzame leven. Mensen zouden heel wat vriendelijker, compassievoller, vreugdevoller, eerlijker en oprechter zijn en daardoor ook productiever en gezonder , wanneer ze zich bewust zouden zijn om te leven vanuit vitaliserende, positieve en prettige energie.

Om deze prettige energie te verkrijgen is eenvoudig. Daar hoef je geen ingewikkelde behandelingen voor te ondergaan of energievergende methoden voor te gebruiken. Het is sinds mensenheugenis en in alle oude culturen bekend dat massage een krachtige manier is om te kalmeren, stimuleren, ontspannen, helen en genezen. Het zorgt voor ontgifting en regeneratie van lichaam en ziel. Het is de meest oorspronkelijke vorm van genezen. In veel culturen behoort massage daarom dan ook tot de dagelijkse ritmes en zorgen voor een goede doorstroom van levensenergie. Deze levensenergie is van belang voor het herstellen en in stand houden van onze fysieke, emotionele en geestelijke gezondheid. Belangrijke noot hierbij is dat je een massage-therapeut hebt die zelf goed  ‘in zijn/haar vel’ zit.

Gezien ik zelf als massage-therapeut, counselor en coach ook hulp- en zorgverlener ben, voel ik mij vanzelfsprekend verantwoordelijk voor mijn eigen energie. Doordat ik dagelijks massage-behandelingen geef, stromen bij mij de ‘feel-good’ hormonen rijkelijk door mijn lichaam en geest. Ik voel mij heerlijk. Vol met vitaliserende levensenergie en levensvreugde.

De helende kracht van aanraken…….. Ik gun het iedereen vanuit mijn hart en ziel!

Irene