06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Hoe kan het zijn dat door lichamelijke massage jouw geestelijk gesteldheid kan herstellen en verbeteren?

Een massage klinkt meestal zo eenvoudig, een paar kneepjes van het vak leren en klaar is kees.

Er zijn echter ook massages die eigenlijk de naam massages niet zouden mogen dragen. Die zijn zoveel meer als aangeleerde kneepjes van het vak. Deze massages gaan veel dieper dan enkel het lichamelijke. Deze weten je te raken in je hart als ze vanuit het hart, liefdevol en met passie voor het bijzondere vak van energetische aanrakingen worden gedaan. Hetgeen wat aangeraakt wordt, dient echter niet te worden vergeten.

Tijdens de optionele counseling verbonden aan de zachte aanrakingen worden alle gevoelens die losgemaakt zijn onderzocht, bekeken, doorleeft en een plaatsje gegeven. Hierdoor wordt ten volle aandacht besteed aan de fysieke, emotionele en mentale klachten. Pas dan kan de werkelijke heling plaatsvinden. Enkel een massage kan veel losmaken en vaak wordt hier helaas niets mee gedaan.   Deze counseling wordt uiteraard ingezet naar behoefte.

Onderzoeken hebben uitgewezen dat massage het parasympatische gedeelte van het zenuwstelsel kan beïnvloeden. Dit is het gedeelte van het autonome zenuwstelsel dat het lichaam helpt om zich te herstellen en tot rust te komen. Stress, spanningen, stemmingswisselingen en angsten worden verminderd. Lichamelijke klachten staan namelijk meestal in verband met de geestelijke gesteldheid. Pas als je jouw systeem de kans geeft om middels een diepgaande massage tot rust te komen kan jouw lichaam haar klachten los gaan laten. Jouw lichaam houd namelijk de klachten vast zolang jouw geest geen vrijheid krijgt om oude gedachten en gevoelens los te laten. Dit kan resulteren in steeds terugkerende lichamelijke en geestelijke klachten, denk hierbij bv. ook aan overgewicht.

Enkel als je durft te voelen, te doorleven, te onderzoeken, je open te stellen voor deze liefdevolle ervaring van het aanraken kunnen kan het lichamelijke en geestelijke helen plaatsvinden. Als je plaats neemt op de massagetafel is de start voor jouw lichamelijk en geestelijke herstel al een feit. Je durft het aan en stelt je open om je eigen helingsproces aan te gaan. Hoe mooi zou het zijn als je dit kunt doen? Hoe mooi is het als je niet voorbij gaat aan je angst voor je gevoelens en alleen boosheid en wrok ervaart? Hoe mooi is het als je op dat punt mag voelen wat je voelt en jezelf mag helen, in zijn geheel?

Wat je gaat voelen en beleven is heel persoonlijk. Het is een feit dat er alleen gewerkt wordt met zachte aanrakingen. Hierdoor wordt voorkomen dat je lichaam meer in de stressmodus gaat omdat het al genoeg hardheid heeft ervaren. Diepe gevoelens, oude patronen en stress komen pas los bij liefdevolle, zachte aanrakingen. Als deze loskomen worden ze liefdevol aangeraakt en mogen ze er gewoon zijn totdat jij besluit dat je ze los mag laten.

Al vanaf de eerste aanrakingen zal je voelen hoeveel liefde en energie je lichaam ontvangt. Hierdoor kan je lichaam de boosheid, wrok of zelfs haatgevoelens niet meer vasthouden en zal langzaam ontwaken uit de stressvolle toestand van het moeten of willen verbergen van deze gevoelens. Liefde en rust valt jouw lichaam ten deel en lichamelijke klachten zullen ook gaan reduceren of zelfs geheel verdwijnen. Want…lichaam en geest zijn één. Energetisch therapeut kan iedereen worden, pas als de energie doorgegeven wordt vanuit liefdevolle handen die de energie ook daadwerkelijk doorgeven vanuit het gevoel mensen daadwerkelijk dit te willen laten ontvangen, zal heling een feit worden. Liefde is namelijk de hoogste energie die een mens kan voelen, dus ook geven en ontvangen.

Die liefde en passie voor mijn vak bezit ik in overvloede en hiermee wil en kan ik jou weer in verbinding brengen met jezelf.

Warme groet Irene

Holistische massagetherapie, counseling & coaching