06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Mijn aanrakingen en ik

De helende kracht van aanraking is een bijzonder mooie, rode draad in mijn leven geweest en nog steeds.

Voor mij was aanraking nooit vreemd. Mijn moeder was ontzettend van de knuffels, aanraking en het doorgeven van haar liefde. Ik voelde me geborgen in haar armen en kreeg altijd die helende aanraking van haar die nodig was voor alles wat er in mij leefde. Toen zij ziek werd, kon ik door mijn aanraking dat geven wat zij nodig had om met haar ziekte te kunnen leven. De waarde werd ook ervaren en gevoeld in de laatste fase, de fase naar haar overlijden toe.  Het verbonden voelen zonder woorden. Iets kunnen geven met een aanraking. Overdracht van liefde en gevoelens. Alles kun je geven in een aanraking.  De kracht van een liefdevolle aanraking is van onschatbare waarde.

Ook het tegenovergestelde heb ik ervaren. In relaties, in vriendschappen en in andere contacten. Fysieke aanrakingen, aanrakingen in woorden, aanrakingen door gedrag, deze waren zeker niet altijd positief en fijn. Ik voelde de onoprechtheid, jaloezie, manipulatie, misleiding, grensoverschrijdende aanrakingen en de niet aandachtige aanrakingen, vooral bij narcisten die ik  kortbij in mijn leven had. Dit raakte mij diep in mijn kern. Niet luisterend naar mijn gevoel, mijn intuïtie, mijn hooggevoeligheid. Ik drukte het weg. Want ja, ik durfde en wilde niet voelen, uit angst. Uit angst voor wat eigenlijk? Voor verlies en erkenning? Voor te mogen zijn zoals ik was? Ik wist het zelf niet. Dit heeft zich toen geuit in fysieke klachten en pijn in mijn binnenste.

Door de kracht van aanraking waarin liefde, compassie, je wél gehoord en gezien voelen, heb ik deze pijnen kunnen helen. Ik ben weer naar mijn gevoel, naar mijn eigen ik gaan luisteren.  Deze weg, de weg naar binnen,  is niet makkelijk geweest, maar de heling, de verlichting die erdoor ontstond, is heel bevrijdend en alle moeite waard geweest.

Mijn eigen ervaringen hebben ertoe geleid dat ik mij meer en meer ging verdiepen in de kracht van aanraking, de helende kracht van aanraking. Voor mij was dat aanraking via massage. Een vorm die ook verantwoord is bij ernstig zieke mensen en in de laatste levensfase. Keer op keer word ik ontroerd en verrast wat een aanraking bij iemand doet. Mijn handen zitten aan mij vast. Aan mij, met mijn ervaringen, mijn levensvisie, mijn intenties, mijn energie. Zuiver en puur.  Dankbaar mag ik gebruikmaken van mijn eigen energie én de kosmische energie die via mijn handen en aanrakingen voelbaar voor anderen is.

Tijdens de aanrakingen komen vaak emoties los en de vraag ‘waarom’. Het waarom van fysieke, mentale en/of emotionele problemen. Ons lichaam praat met ons. Ons lichaam geeft boodschappen die vanuit ons innerlijk komen. Vaak zijn het terugkerende boodschappen die ons iets duidelijk willen maken. Wanneer wij deze boodschappen niet herkennen of willen herkennen of er niet naar wíllen luisteren, dan  vertalen deze boodschappen zich  in fysieke en/of emotionele problemen.

Reflectie, de tijd nemen om naar de boodschappen te luisteren, kan dan heel zinvol en waardevol zijn. In dit alles  ben ik mij gaan verdiepen en scholen.  Wat gaf dat veel inzichten! Zo interessant, boeiend en zo kloppend. Deze filosofie, vanuit de holistische visie, neem ik mee in mijn behandelingen wanneer iemand er voor openstaat.

Vanuit zelfbescherming laat iemand vaak een hardere buitenkant zien en wordt er weinig aandacht besteedt aan de zachte binnenkant. De helende kracht van fysieke, emotionele, mentale en energetische aanraking, de helende kracht van aanraking tussen de buitenkant en de binnenkant.

Voelen vanuit je diepste kern, ervaren wat er speelt, aangaan wat komt, loslaten wat niet meer dient, opvullen met liefde, weer een stap gemaakt naar wie jij in wezen bent.

Warme groet, Irene