06 42 86 44 86 info@ireneweijers.nl

Vermoeid, gespannen, nerveus, prikkelbaar, onrustig, hoofdpijn, hartkloppingen, benauwdheid, concentratieproblemen, vermageren of aankomen, slaapproblemen, zweten, trillen, buikpijn, hyperventileren, huilen, spierpijnen, hoge bloeddruk….

Dit zijn allemaal symptomen van lang aanhoudende stress. Waarschuwingssignalen die je lichaam je geeft om je te laten weten: STOP! HO! Het ‘voelen’ is uitgeschakeld doordat het lichaam gespannen en ‘gesloten’ is. Eén van de mens eigen overlevingsmechanismen.

Langdurige, chronische stress laat jouw systeem continu op scherp staan alsof je continu dreiging ervaart. Het lichaam kan geen ontlading of ontspanning meer ervaren. Vaak ‘wen ’je aan chronische stress omdat het er zo langzaam insluipt. De boog blijft dan net zo lang gespannen totdat hij knapt.

Het leven is gevuld met stressvolle situaties. Daar kun je niets aan veranderen. Waar je wel iets aan kunt veranderen is het tijdig herkennen van de signalen van langdurige stress.

Aanraking via holistische massagetherapie stelt je lichaam weer in staat om het gerust te stellen. Om het lichaam weer te verzachten en te ‘openen’.  Te  openen om weer  te ervaren dat je kan en mag ontspannen. Om weer te kunnen voelen hoe het met je is. Je lichaamswijsheid in deze therapievorm waarbij VOELEN (in plaats van denken en praten) centraal staat brengt bewustwording. Bewustwording via aanraking.

Pas als je je van iets bewust bent kan je iets aanvaarden zoals het is. Bij moeilijke of pijnlijke dingen is daar vaak –onbewust- weerstand tegen. Weerstand zet je juist extra vast. De weerstand juist te onderzoeken zorgt voor aanvaarding. Aanvaarding van hoe het is geeft ruimte omdat weerstand wegvalt. Dan kan er werkelijk verandering komen. Het mooi ervan is dat er dan ruimte komt voor verandering…Bewustwording.

Warme groet, Irene

 

  • Holistische Massagetherapie is een volwaardige therapievorm die uitstekend samengaat met reguliere behandelingen en altijd wordt aanbevolen in herstel- en genezingsprocessen.