Advies en begeleiding bij hoogsensitiviteit

Hoogsensitiviteit is een onderwerp dat steeds meer in de belangstelling staat.

In feite zijn hooggevoelige mensen gevoeliger voor zintuiglijke prikkels en de innerlijke verwerking ervan kost meer tijd en energie dan bij de meeste andere mensen. De factoren die hierin meespelen zijn o.a. de hersenen, het zenuwstelsel en de zintuigen.

Hooggevoelige mensen zijn in staat om subtiele signalen en prikkels uit hun omgeving op te pikken, waar anderen niets van opmerken. Ze nemen gedetailleerder, subtieler en intenser waar. Veel hoogsensitieve mensen hebben een goede intuїtie en voelen een diepe verbinding met mens, dier en natuur. Ze voelen stemmingen en sferen goed aan en ervaren emoties van anderen als intens. Ze hebben veel behoefte aan evenwicht, structuur en een rustige omgeving. Ze houden van diepgang en zullen veel en diep nadenken over allerlei aspecten van het leven. Hooggevoelige personen leven met heel hun hart en ziel. Dit zijn enkele van de kenmerken van een hooggevoelig persoon.

Hooggevoeligheid is een eigenschap welke in vele aspecten tot uiting kan komen. Iedere hooggevoelig mens is uniek vandaar de individuele verschillen.

Hooggevoeligheid heeft beslist veel voordelen. Maar wanneer iemand zich niet bewust is van zijn/haar hooggevoeligheid, zullen de positieve kwaliteiten niet goed tot hun recht komen en zal er een disbalans ontstaan tussen beleving en gevoel.

15 tot 20% van de wereldbevolking is hoogsensitief (bron: wetenschappelijk onderzoek Amerikaanse psychologe E. Aaron). Je zult dus vaker samen leven en contact hebben met mensen die niet hooggevoelig zijn. Dit kan soms leiden tot onbegrip tussen mensen. Het besef dat jijzelf of een naaste hooggevoelig is, is erg belangrijk om op een fijne, begripvolle en positieve manier met elkaar om te gaan en je leven zo vorm te geven met hooggevoeligheid, dat je het als iets heel positiefs gaat ervaren.

Wil je graag meer weten over hoogsensitiviteit en de manier waarop je hier op een positieve manier mee om kunt gaan? Of je wilt je hooggevoelig kind beter begrijpen ? Dan kan ik jou helpen.

Zelf ben ik ook hooggevoelig en als gediplomeerd coach bij hoogsensitiviteit, heb ik voldoende kennis en ervaring om jou daarin te coachen. Ik kan je leren om je hooggevoeligheid te begrijpen, te accepteren en ik maak je bewust van de persoonlijke kracht die in jou schuilt.

Maak optimaal gebruik van jouw kwaliteiten en kracht !

 

Extra aandacht en zorg voor jezelf