Aanvullende zorg

Mensen met een zorgvraag behoeven een andere manier van aanraking en bejegening dan gezonde mensen.

Mensen met een zorgvraag worden veelal functioneel aangeraakt. Dit is zeker nodig voor een goede medische zorg en de lichamelijk verzorging. Door tijdgebrek gebeurt dit vaak snel en kan het zelfs ook pijnlijk zijn. Er wordt meestal niet bij stil gestaan welke invloed deze aanraking op mensen met een zorgvraag heeft. Ook familie en naasten hebben het vaak moeilijk met aanraken, door gevoelens van machteloosheid en angst om iemand pijn te doen. Gebrek aan liefdevolle aanraking en lichamelijk contact kan leiden tot verkramping, toename van pijn, van depressieve gevoelens en het gevoel geven van er niet meer toe doen.

Het geven van specifieke massage en uiterlijke verzorging past binnen het pakket van zorg om aandacht te geven aan de kwaliteit van leven en het verhogen van het welbevinden van mensen met een zorgvraag.
Naast de positieve lichamelijke effecten heeft het ook een positieve invloed op het emotioneel en mentaal welbevinden.
Aanrakingen en warmte activeren het gevoel van rust en verbondenheid. Het vermindert het gevoel van eenzaamheid en draagt bij aan de versterking van eigenwaarde, en ontspanning. Het is een belangrijke vorm van contact en communicatie .

Om op een verantwoorde manier mensen met een zorgvraag te kunnen en mogen behandelen heb ik diverse specifieke opleidingen gevolgd.

Aanbod:

Massage:
– handen/onderarmen
– voeten/onderbenen
– hoofd/gelaat
– nek/schouder
– rug
– buik
– borsten

Uiterlijke zorg:
– verzorgende gelaatsbehandeling
– harsen
– epileren

Welke wensen je ook hebt, in alles wordt rekening gehouden met de algehele conditie en behoefte van de zorgvrager. Iedere behandeling kan afzonderlijk of in combinatie gegeven worden. De behandelingen kunnen worden gegeven bij mij in de praktijk, bij jou aan huis en in alle zorginstellingen.

Extra aandacht en zorg voor jezelf